Η ιστορία μας


Λορέντζος Αρμάος 1912 - 2000

Η επιχείρηση ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη από τον Λορέντζο Αρμάο, ο οποίος γεννήθηκε εκεί το 1912 σε μια οικογένεια με έντονη μουσική δραστηριότητα. Ο πατέρας του, Ιωσήφ, ήταν γνωστός τεχνίτης (σταμπαδόρος) λατερνών. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Νίκος, ακολούθησε την τέχνη του πατέρα τους και, ερχόμενος στην Ελλάδα, έγινε ένας από τους γνωστότερους τεχνίτες στις λατέρνες, ενώ παράλληλα συνέθεσε και πολλά δικά του τραγούδια.

Ο Λορέντζος Αρμάος εργάστηκε για πρώτη φορά σε μουσικό κατάστημα σε ηλικία 18 ετών. Πολύ σύντομα άρχισε να ασχολείται με την επιδιόρθωση όλων των πνευστών μουσικών οργάνων και δεν άργησε να γίνει ένας από τους καλύτερους τεχνίτες στον τομέα του. Το 1940 ανοίγει δικό του κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή του Πέραν. Το κατάστημα γνωρίζει άνθιση μέχρι το 1955. Τότε, στα γεγονότα της 6ης Σεπτεμβρίου, ο όχλος το καταστρέφει εντελώς μαζί με εκατοντάδες άλλα καταστήματα Ελλήνων της Πόλης.

Τα γεγονότα τον αναγκάζουν να έρθει στην Αθήνα όπου ξεκινάει μια νέα επιχείρηση, αρχικά στη διεύθυνση Βατάτζη 50 και από το 1964 στο κατάστημα της οδού Πλήθωνος 8. Αντικείμενο της η εισαγωγή και το εμπόριο, κυρίως χονδρικό, μουσικών οργάνων σε συνεργασία με οίκους του εξωτερικού όπως: Meazzi, Sanox, Eko, Gerley, Melody, Century.

 

Το 1972 αλλάζει η εταιρική μορφή και ιδρύεται ομόρρυθμος εταιρεία με την επωνυμία Λ. ΑΡΜΑΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ και μέλη τον Λορέντζο Αρμάο και την σύζυγο του Ιφιγένεια. Ανοίγει το κατάστημα επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 24 στο κέντρο της Αθήνας με κύρια δραστηριότητα πλέον το λιανικό εμπόριο.

Το 2000 ο Λορέντζος Αρμάος φεύγει από τη ζωή και την επιχείρηση αναλαμβάνει η κόρη του Ιωάννα (Ζάννα), ενώ η επωνυμία γίνεται Ι. ΑΡΜΑΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ.

Η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια στην ίδια διεύθυνση και συγχρόνως από το 2005 έχει και παρουσία στο Internet. Ασχολείται με το εμπόριο μεγάλης γκάμας μουσικών οργάνων και αξεσουάρ. (Κιθάρες, μπάσα, αρμόνια, κρουστά, ενισχυτές, μπουζούκια, τζουράδες, μπαγλαμάδες, σαξόφωνα, τρομπέτες, κλαρίνα, φλάουτα, φυσαρμόνικες, παραμορφωτές-πολυεφέ, χορδές και εξαρτήματα.)

Από τον Οκτώβριο του 2014 είναι εξουσιοδοτημένος διανομέας των Squier by Fender και Fender Acoustics.

Από τον Αύγουστο του 2015 είναι εξουσιοδοτημένος διανομέας της Jackson (Gold Dealer).

Από τον Ιανουάριο του 2017 είναι εξουσιοδοτημένος διανομέας της Gretsch (Silver Dealer).

Τον Ιανουάριο του 2018 αλλάζει η μορφή της εταιρείας σε ΙΚΕ με την επωνυμία ΑΡΜΑΟΥ ΜΟΥΣΙΚΑ ΙΚΕ.

Από τον Νοέμβριο του 2019 είναι εξουσιοδοτημένος διανομέας της Μεξικάνικης γκάμας της Fender (Deluxe, Vintera, Player, Lead II, Lead III).

Επίσης συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες όπως: Flight, Gewa, Casio, Hohner, Lee Oskar, Ovation, Ibanez, Suzuki, Lag, Cort, Vox, Alhambra, Admira, Takamine, Paiste, Remo, Soundsation και πολλές άλλες, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να αποκτήσουν τα γνωστότερα μουσικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Διαθέτει μεγάλη συλλογή σε μουσικά βιβλία (μεθόδους, παρτιτούρες και ταμπλατούρες).